Ιστορία

Η νεότερη ιστορία μας

Η εταιρία “Αφοί Χουτζούμη” δραστηριοποιείται στην έκδοση ημερήσιας τοπικής εφημερίδας, στις εκτυπώσεις παντός τύπου φυλλαδίων, εντύπων, βιβλίων και πλέον έχει μπει και στον χώρο της μεταξοτυπίας με ρούχα και διαφημιστικά είδη.

Το πρώτο φύλλο της “Βοιωτικής Ώρας” εκδόθηκε το 1979 από τον δημοσιογράφο και θεατρικό συγγραφέα Πέτρο Χουτζούμη και μετρά συναπτά 40 ολόκληρα χρόνια, χαρακτηρίζοντάς την ως την αρχαιότερη εφημερίδα της Βοιωτίας και μία από τις παλαιότερες της Στερεάς Ελλάδας.

Το 1999 με την συνταξιοδότηση του ιδρυτή Πέτρου Χουτζούμη, την σκυτάλη της έκδοσης παρέλαβαν οι δύο γιοί του Χριστόφορος και Μπάμπης Χουτζούμης. Ο μεν πρώτος ως υπεύθυνος τεχνικού τμήματος της έκδοσης, ο δε δεύτερος στη διεύθυνση.

Το 2011 οι αφοί Χουτζούμη κάνουν ένα μεγάλο βήμα και επενδύουν στο τεχνικό κομμάτι του τυπογραφείου. Κατασκευάζεται ένα ιδιώκτιτο κτήριο 850 τ.μ. για να στεγάσει τα εκτυπωτικά και διπλωτικά μηχανήματα.

Παράλληλα με την αδιάλειπτη παρακολούθηση στο χώρο της τυπογραφίας, των γραφικών τεχνών και της διαφήμισης, οι αφοί Χουτζούμη διαμόρφωσαν ένα δημιουργικό τμήμα που σκοπό έχει την ανάδειξη του design και του χαρτιού που συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με την άρτια εμφάνιση.

Πλέον οι αφοί Χουτζούμη επιδιώκουν τη συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση των κανόνων λειτουργίας τους.